Kansainvälinen työturvallisuuspäivä 28.4.2023

28.4.2023

Vuosittain 28. huhtikuuta järjestettävän kansainvälisen työturvallisuuspäivän teemana on tänä vuonna työympäristön turvallisuus ja terveellisyys perustavanlaatuisena työntekijän oikeutena. Teemapäivän järjestää Kansainvälinen työjärjestö ILO. 

Työterveyteen ja turvallisuuteen on panostettu viime vuosina ja kuluvanakin vuonna reippaasti myös SP stainlessilla, kun erilaisia parannuksia on tehty molempien tehtaiden järjestykseen ja sen ylläpitoon. Siisteys on yksi isoimmista turvallisuus teoista, mitä teollisuudessa voi tehdä.

Isossa työyhteisössä vastaan voi tulla myös odottamattomia tilanteita ja sairastapauksia. Tällä viikolla Toivalan tehtaalle saatiin Defibrilaattori. Viime syksyn ensiapukoulutuksessa SP stainlessilla osallistujat harjoittelivat myös käytännössä defibrilaattorin käyttöä. Toivomme että laite saa olla seinällä eikä laitetta koskaan tarvittaisi, jos sitä kuitenkin tarvitaan toivomme että se pelastaa ihmishenkiä.

Uudet puoliautomaattiset defibrillaattorit ovat tekniikaltaan sellaisia, että niiden käyttö voidaan opettaa helposti ja turvallisesti maallikollekin. Uusien kansainvälisten suositusten mukaan defibrillaattorin käyttö on osa peruselvytystä.

LÄÄKETIETEELLINEN AIKAKAUSKIRJA DUODECIM
Defibrilaattorin käyttöharjoitus
Defibrilaattorin käyttöharjoitus
Defibrilaattori Toivalan tehtaalla.
Defibrilaattori löytyy meiltä läheltä yhteistä taukotilaa.

Defi.fi-rekisteri on Suomen Elvytysneuvoston, Suomen Punaisen Ristin ja Suomen Sydänliiton hallinnoima.  Defi.fi-työryhmässä on lisäksi edustus HUS:sta, Hätäkeskuslaitoksesta, sosiaali- ja terveysministeriöstä sekä sydäniskureiden maahantuojilta.  

Lisätietoja aiheesta antaa

Krista Kuosmanen
Henkilöstöpäällikkö
krista.kuosmanen(at)spstainless.fi