Teollisuutta kannattaa kehittää myös Savossa

31.10.2023

SP stainless Oy on saanut päätökseen ELY rahoitteisen kolme vuotisen hankkeen elokuussa 2023. Yritys investoi toimintojen kehittämiseen ELY-keskuksen tuella 1,5 miljoonaan euroa.

Kirkkaiden ja haponkestävien terästen hitsaamiseen erikoistunut SP stainless Oy on investoinut viimeisen kolmen vuoden aikana tuotannon automatisointiin, järjestelmiin sekä viennin kehittämiseen 1,5 miljoonaa euroa. Hanke pyrki vastaamaan sekä alaa vaivaavaan työvoimapulaan, että kasvun mahdollistamiseen tiedolla johtamisen näkökulmasta.

– Yrityksen kasvua hidastavien tekijöiden vaikutuksia pyrittiin pienentämään tämän hankkeen avulla. Yrityksen toiminnan ohjaaminen tiedolla on kasvuyrityksen kulmakivi ja hankkeen myötä yrityksessä on käytössä moderni toiminnanohjausjärjestelmä, joka mahdollistaa osaltaan kasvua, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Arto Koljonen.

Hanke on kokonaisvaltaisesti tukenut sen eri osa-alueita ja viennin kehittäminen osaltaan hankkeessa saatiin kartoitettua uusia markkinoita Euroopassa.

– Laadukkaalle Suomalaiselle osaamiselle on kysyntää myös maailmalla, Koljonen lisää.

Tuotannon automatisointi

Suurimmat panostukset SP stainless teki tuotannon automatisointiin. Investointien myötä yritykseen saatiin käyttöön uusia ja tehokkaampia työmenetelmiä.

– Hitsauksen automatisointia on tutkittu ja kartoitettu aiemminkin yrityksen historiassa, mutta vasta tämän hankkeen kautta saimme varmuuden, että pääsemme oikealle laatutasolle, Koljonen täsmentää.

Yritys investoi neljään koneeseen: NC-levypyörittimeen, puoliautomaattiseen t-liitoskoneeseen, pituussaumakiinnittimeen ja robottihitsaussoluun. Pituussaumakiinnitin koneen myötä yrityksen hitsausmenetelmiin tuli mukaan plasmahitsaus. Koneinvestoinnit keskittyivät Siilinjärven toimipisteelle niiden vaatiman tilan vuoksi.

– Uuden tyyppiset koneet ovat henkilökunnankin näkökulmasta mielenkiintoinen lisä työhön. Jokaiselle koneelle on saatu koulutettua ammattitaitoisia tekijöitä ja hankkeen myötä yritykseen on myös palkattu uusia tekijöitä, Koljonen summaa.

Lisätietoja antaa

Arto Koljonen
Toimitusjohtaja
arto.koljonen(at)spstainless.fi

SP stainlessin Strategia 2021 -hanke päättyi 31.8.2023.

Lisätietoa hankkeen sisällöstä: https://spstainless.fi/kehityshankkeet/