TTT-järjestelmän rakentaminen kannatti

3.5.2022

SP stainlessille henkilöstön työterveys ja -turvallisuus ovat tärkeitä asioita ja siihen on panostettu vuosien aikana erilaisin toimin. Pitkäjänteinen työ kantaa hedelmää, kun parannukset työturvallisuuteen huomioitiin Inspectan arvioinnissa ISO 45001 sertifikaatin myöntämisellä.

Työterveyden ja työturvallisuuden edistäminen ovat olleet strategiakauden tärkeitä tavoitteita ja nyt niistä saatiin myös virallisesti mustaa valkoisella, kun kevään auditointikierroksella myönnettiin sertifiointi yrityksen ISO 45001 työterveys ja -turvallisuusjärjestelmälle. Johtamisjärjestelmän uudistaminen tehtiin yhteistyössä Talentreen Jouni Halosen kanssa, jolla on laaja kokemus vastaavien järjestelmien käyttöönotosta. Halonen toi paljon uusia näkökulmia ja teki hyviä huomioita liittyen työturvallisuuden seurannan kehittämiseen ja työtapaturmien ennaltaehkäisyyn, kiittää SP stainlessin henkilöstöpäällikkö Krista Kuosmanen.

Tämä uudistus oli mahdollinen, koska työterveyden ja -turvallisuuden eteen on tehty pitkäjänteisesti parannuksia ja se on huomioitu johtamisen kaikilla tasoilla jo ennen tätä muutosta useamman vuoden ajan, summaa Kuosmanen. Tulevaisuuden kannalta on oleellista, että yrityksen henkilöstön työkyvyn tukemiseen ja sen parantamiseen käytetään resursseja myös jatkossa ja sitä pidetään tärkeänä strategiatasolta lähtien. Henkilöstö itse on oman työnsä paras asiantuntija ja siksi yritys pitää tärkeänä, että koko henkilöstön pitää pystyä vaikuttamaan turvallisen työympäristön ja työkyvyn kehittämiseen. Viime vuosien aikana vaikuttanut pandemia on tuonut omat haasteensa yritykselle, mutta toisaalta antaa pohjaa tulevaisuudessa vastaavien tilanteiden riskienhallintaan.

Sertifiointi

Sertifikaatin myöntämisen myötä yrityksellä on selkeästi määritellyt tavoitteet ja mittarit, joiden avulla se voi jatkaa entistä määrätietoisemmin terveyden ja turvallisuuden eteen työskentelyä yhdessä henkilöstön kanssa.

Lisätietoja aiheesta antaa

Krista Kuosmanen
Henkilöstöpäällikkö
krista.kuosmanen(at)spstainless.fi