Turvallista työkulttuuria rakentamassa

1.12.2022

Marras-joulukuun vaihteessa 2022 on SP stainlessilla vietetty turvallisuusteemaista viikkoa. Viikon aikana muistutetaan meitä jokaista koskevasta valinnasta turvallisen ja vaarallisen toimintamallin välillä.

Turvallisuus on pieniä tekoja, siisteyttä ja toisten huomiointia. SP stainlessilla, yhteisellä työpaikalla, työskentelee 40–50 henkilöä kahdella toimipisteellä –toisina päivinä enempi ja toisina vähempi. Kokemusta löytyy alalta vuosikymmenistä aina muutamiin vuosiin. Työskentelijöissä on niin omaa väkeä kuin kumppaneita ja alihankkijoita. Jokaisen yhteisellä työpaikalla työskentelevän turvallisuudesta tulee huolehtia ja siitä vastaa niin yritys kuin meistä jokainen omassa työssään.

Turvallisuutta kehitetään pienten huomioiden kautta ja siksi on tärkeää, että kukaan ei kävele ohi tai katso pois päin, kun havaitsee jotain mikä voi vaikuttaa turvallisuuteen. Turvallisuus koostuu pienistä asioista ja yksi iso turvallisuusteko on jo pelkästään siivoaminen, Aki Koljonen avaa turvallisuusnäkökulmaa. Roskat roskiksissa, tavarat poissa kulkureiteiltä ja työpisteiden siivoaminen säännöllisesti ovat lisänneet työskentelyn mielekkyyttä varsinkin yhteisillä työpisteillä. Kiertävät siivousvuorot otettiin käyttöön 2020, kun henkilöstö toi esille, että yhteisillä pisteillä ei ole mukava työskennellä, Koljonen kertoo. Yhteisille pisteille on sittemmin ollut mukavampi mennä töihin, kun työn aloittaminen ei vaadi suursiivousta. Nykyään siivousvuoro näillä pisteillä on enempi tarkastus, että tavarat paikoillaan ja roskat eivät ole vallanneet pistettä, sillä jokaiseen työhön kuuluu niin kappaleiden viimeistely ja tarkastus kuin siivoaminenkin, Koljonen jatkaa.

Aki Koljonen toimii Toivalan yksikön ja Toni Puustinen Savonlinnan yksikön työsuojelupäällikkönä. Toivalan yksikössä on lisäksi työsuojelutoimikunta, joka kokoontuu neljä kertaa vuodessa ja siinä on edustettuna myös henkilöstöä työsuojeluvaltuutettujen Seppo Pitkäsen ja Juha Korhosen toimesta. Työsuojelutoimikunnassa käsitellään työntekijöiden turvallisuuteen, terveyteen ja työkykyyn liittyviä asioita ja työsuojelutoimikunta tekee tarvittaessa esityksiä, joiden tavoitteena on esimerkiksi kehittää työoloja, järjestää työsuojelukoulutusta, kehittää työterveyshuoltoa sekä kehittää työkykyä ylläpitävää toimintaa.

Vaikka työsuojelutoimikunta on tällä hetkellä vain Toivalassa, tehdään toimipisteiden välillä paljon yhteistyötä myös tällä saralla. Johtoryhmä käsittelee turvallisuuteen liittyviä asioita ja tekee tarvittavat päätökset kehityskohteista, tässä yhteydessä yleensä käydään paljon keskustelua toimipisteiden välillä ja pyritään korjaamaan asiat molemmissa toimipisteissä tai haetaan hyväksi havaittu käytäntö toisen toimipisteen arjesta, Koljonen täsmentää.

Turvallinen työkulttuuri rakentuu siis ihmisten ja jokapäiväisten valintojen kautta. Ei ole taikasauvaa, joka ratkaisee kaikki ongelmat, mutta ratkaisuja on, kun asian äärelle vain pysähtyy.

Turvallisuusteemaisen viikon aikana pyritään lisäämään tietämystä erilaisista turvallisuuteen vaikuttavista asioista, jotka jäävät huomaamatta, kun on ”kiire” tai vain nopea homma tehtävänä.

Lisätietoja antaa 

Aki Koljonen
Tehtaanjohtaja, Toivala
aki.koljonen(at)spstainless.fi