TEC-220

Uudistuva tuotanto vaatii uutta tekniikkaa myös alkutuotantoon

5.5.2023

Kuluvana vuonna SP stainlessilla konkretisoituvat automaatioinvestoinnit, joita on valmisteltu reilusti yli vuosi. Ensimmäinen kone on puoliautomaattinen kaulustuslaite, joka tuo alkutuotantoon tehokkuutta ja paljon kaivattua lisäkapasiteettia. Investointien myötä tuotantohenkilöstön määrä on myös lisääntynyt.

Yrityksen päätuotteena on hitsaavatuotanto, mutta ilman alkutuotantoa ei ole hitsattavaakaan. Automaatioinvestoinnit hitsaukseen vaativat kapasiteetin lisäystä myös alkutuotantoon. Monipuolinen konekanta auttaa tuotannon pullonkaulojen ratkomisessa, kun voimme muokata alkutuotannon työvaiheita kuormituksen ja osaavan henkilökunnan ansiosta vastaamaan tuotannon kulloisiakin tarpeita, summaa Toivalan tehtaanjohtaja Aki Koljonen. Kapasiteetinlisäyksen toivotaan purkavan tuotannon kuormituspiikkejä ja mahdollistavan suunnitelmallisemman tuotannon asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

Työstöyksikkö ja ohjauspaneeli
Työstöyksikkö ja ohjauspaneeli
TEC-220 ja APS paikoitinlaite
TEC-220 ja APS paikoitinlaite

T-Drill toimitti ja asensi Toivalan tuotantoon uuden kaulustuskoneen TEC-220 APS pöydällä. Uusi kone mahdollistaa jouhevamman tuotannon, kun yhdellä koneella voidaan suorittaa useita työvaiheita ja minimoida odotusaikoja. Monipuolinen ja tarpeisiin sopiva laitteisto tuo varmasti kilpailukykyä SP stainlessille, Mikko Tekoniemi T-Drilliltä kertoo. Yhteistyö projektin ajan on ollut jouhevaa ja laitteistoa varten henkilöstö saa laajan koulutuksen, mikä on tärkeää tuottavuuden osalta. Koulutamme käyttäjät koneen käyttöön ja perushuoltoon, jotta käyttäjillä on varmuutta käyttää konetta työssään, Tekoniemi tarkentaa. Hyvin koulutettu henkilöstö on korvaamaton voimavara yrityksessä kuin yrityksessä, jatkaa Koljonen.

Investointien myötä yritys hakee kasvua ja kannattavuutta tehokkaamman modernin tuotannon avulla, toimitusjohtaja Arto Koljonen kertoo. Metalli- ja teknologia-alan vetovoima ja kilpailukyky on myös Suomen etu, sillä vientiteollisuus kattaa noin puolet suomen bruttokansantuotteesta. Haluamme pitää Suomea ja Pohjois-Savoa elinvoimaisena, mihin pystymme vastaamaan hyvällä liiketoiminnalla ja kehityksellä, Arto Koljonen summaa.

Lisätietoja investoinnista antaa

Arto Koljonen
Toimitusjohtaja
arto.koljonen(at)spstainless.fi 

Mikko Tekoniemi, T-Drill Oy
Export Manager
mikko.tekoniemi(at)t-drill.fi

Tuotannonautomatisointi on osa Strategia 2021 -hanketta, joka päättyy 31.8.2023.

Lisätietoa hankkeen sisällöstä: https://spstainless.fi/kehityshankkeet/

EKR logo
Vipuvoimaa EU:lta logo