Yritys

Meistä

Olemme hitsaava teollisuusyritys, jonka ydinosaamista on ruostumattomien ja haponkestävien materiaalien käsittely. Olemme Suomen laadukkain ja luotettavin erikoismateriaalien osaaja.

Vuosien saatossa olemme kerryttäneet teräksenlujaa ammattitaitoa ja osaamista, jotta voimme tuottaa asiakkaillemme lisäarvoa laadukkaiden alihankintatuotteiden muodossa. Laatu on tekemisemme ydin ja yksi arvoistamme. Ihmiset, kehitys ja luottamus ovat arvopohjamme perusta laadun ohessa. Päivittäisen toiminnan perustana on tahto tehdä jokainen tuote ja palvelu täydellisesti. SP stainless Oy on metallialan yritys, joka toimii Siilinjärvellä Toivalassa sekä Savonlinnassa Lypsyniemessä.

SP stainless Oy on vakavarainen yritys ja meillä on vankka asiakaspohja niin Suomessa kuin naapurimaassa Ruotsissa. Laatujärjestelmämme on sertifioitu ja täyttää standardin SFS-EN ISO 9001:2015 vaatimukset.

SP stainless Oy:n juuret ovat syvällä Savon sydämessä. Varpaisjärveläiset metallinmonitoimimiehet Juhani Ruotsalainen ja Toivo Koljonen perustivat kahden hengen konepajan vuonna 1989 nimellä Savon Putkihitsaus Oy Berliinin teollisuusalueelle Varpaisjärvelle. Kolmanneksi yhtiökumppaniksi ja yrityksen toimitusjohtajaksi tuli mukaan vuonna 1991 Hannu Nurminen, jonka johdolla yritys otti ensimmäiset kasvunaskeleet. Hän loi tiiviit asiakassuhteet moniin nykyisinkin asiakkainamme oleviin yrityksiin. Osmo Heinosen johdolla vuonna 1995 Savonlinnan Lypsyniemeen nousi SP- Putki JR Oy, joka toimi Savon Putkihitsauksen tytäryhtiönä. Savon Putkihitsaus Oy ja SP- Putki JR Oy yhdistivät toimintansa vuonna 2011, jonka jälkeen toiminta on jatkunut SP stainless Oy nimen alla kahdessa toimipaikassa.

Vuonna 2006 toimitusjohtajaksi valittiin Toivon poika Arto Koljonen. Hän on luotsannut yritystä ja kasvattanut toimintaa noin 50 hengen teollisuusyritykseksi. Yrityksessä on tapahtunut suurelta osin sukupolvenvaihdoksia. Perustajajäsenten lapset ovat nyt vetämässä ja kehittämässä toimintaa yhdessä kasvaneen henkilöstön kanssa. Toimintaamme ohjaa vahva perheyritystausta.

Yritystoiminnan kasvun ja fuusion myötä toiminta on laajentunut. Vuonna 2012 tehtiin päätös rakentaa uudet toimitilat Siilinjärvelle Toivalaan Rissalan yrityskylään. Muutto Varpaisjärven Berliinin teollisuusalueelta Rissalan yrityskylään tapahtui keväällä 2014. Modernit tilat Toivalassa ovat mahdollistaneet seuraavat kasvunaskeleet. Olemme selkeyttäneet prosessejamme ja pystyneet viemään toimintaamme seuraavalle tasolle. Henkilöstö on toimintamme perusta ja elinehto. Teräksenlujassa tiimissä Savonlinnan Lypsyniemessä työskentelee säännöllisesti kymmenen henkeä ja Toivalassa noin 40 henkeä.